Meldingen
Alles wissen

Toelichting stuurgroep


mikevdhulst
(@mikevdhulst)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Stuurgroep

Dd 17/7/19 zijn er verschillende bijeenkomsten geweest op het gebied van Tiny Houses. Tot het vorige overleg lag de bal met name bij de gemeente om een initiatief te starten omtrent Tiny Houses, te inventariseren of er in Lisse voldoende animo voor is maar ook een stukje informatievoorziening in de vorm van een bijeenkomst en zelfs een middag met de bus naar plekken in Alkmaar en Almere. We konden in ieder geval denk ik al snel samenstellen dat er voldoende interesse was, aangezien de verschillende bijeenkomsten goed werden bezocht.

Het laatste overleg in juni 2019 op het gemeentehuis te Lisse had duidelijk een nieuwe insteek voor de gemeente – de burger nu volledig het initiatief laten nemen en vooral in te delen in groepen. Het werd ook al snel duidelijk dat de aanwezige geïnteresseerde een totaal andere verwachting hadden van de bijeenkomst en waren vooral op zoek naar antwoorden – antwoorden waar eigenlijk die avond geen antwoorden op kwamen en daarbij ook veelal nog helemaal niet klaar waren om in 1 groep te gaan. Logischerwijs zorgde dit ervoor dat het overleg nogal rommelig verliep, in de vorm van een mondeling getouwtrek tussen gemeente en geinteresseerden om antwoorden over en weer.

Aan het einde van de avond kwam er iets meer structuur in de avond omdat we toen met alle aanwezigen op een whiteboard zijn gestart met een eerste inventarisatie van de verschillende wensen op het gebied van Tiny Houses wonen. Hierin werd al snel duidelijk dat iedereen op veel gebieden nog best flexibel is, maar ook een aantal punten die voor sommigen heel belangrijk zijn. Denk hierbij aan het verschil tussen Off grid en volledig On Grid (NUTS e.d), maar ook of het écht een community moet zijn of meer los.

Ik schat dat er ongeveer 40 man aanwezig waren bij het plenaire deel van het overleg op het gemeentehuis. Voor meer informatie over de verschillende sessies verwijs ik naar de verslaglegging van Koen in dit forum, die heeft de individuele sessies nog veel verder toegelicht. Ik wilde deze plek vooral gebruiken om meer toe te lichten omtrent de huidige fase van de stuurgroep.

Al snel is er na dit overleg een groep van 6 geïnteresseerden gevormd die samen een Stuurgroep voor de Tiny Houses hebben gevormd.

De stuurgroep die zich in de basis in zet om ;

  • Een (digitaal) platform te realiseren om alle geïnteresseerden samen te krijgen. Denk hierbij aan een website met een forum, maar ook de enquete om nog beter de wensen te inventariseren van de geinteresseerden.
  • Te voorzien in een stuk informatiebehoefte die er leeft. Er zijn veel vragen, waar met een klein stuk research wellicht al antwoorden op kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorbeelden ten aanzien van de financiële mogelijkheden, maar b.v contact met de gemeenteraad voor meer info (hoe weinig ook) over potentiele locaties.

Uiteindelijk wordt er ook gekeken of er nog een bijeenkomst kan worden geregeld van alle geïnteresseerden vóórdat het volgende overleg met de gemeente zal plaatsvinden. Digitaal is natuurlijk een goede start, maar om elkaar uiteindelijk fysiek af te spreken is toch nog beter.

Deze huidige doelstellingen gelden dan ook met name op de korte termijn tót het volgende overleg. Ik kan me zomaar indenken dat na het volgende overleg de rol van de stuurgroep zal veranderen.

De samenstelling van de stuurgroep is op dit moment als volgt; Mike, Youri, Koen, Bas & Sannes.

Bij de verschillende overleggen wordt er een verslag gemaakt van wat er globaal is besproken. Op dit moment hebben we ervoor gekozen om de stuurgroep qua grootte te laten wat het is, tenzij er iemand voorbijkomt met een stuk expertise dat nog niet aanwezig is binnen de huidige groep.

Tiny Houses Lisse


Koen liked
Citeren
Koen
 Koen
(@koen)
Lid Admin
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 57
 

Supergoed Mike! Ik ben blij dat je dit hebt uitgeschreven, het is zeker handig voor iedereen om te weten wat voor ontwikkelingen er lopen!!

Verder wil ik iedereen vooral uitnodigen om op dit forum berichten te plaatsen.  Dit platform is er voor jullie! Het is wat ons betreft de best mogelijke optie om alvast onderling in contact te blijven en om ons te organiseren. Dus twijfel niet om een berichtje te plaatsen..  Als mensen alleen al zien dat er andere geïnteresseerden zijn dan inspireert dit ook weer anderen tot het plaatsen van berichten. Ik zal zo ook kijken of er een voorstel gedeelte online kan komen.

Eventueel is er ook de optie om beveiligde delen online te zetten. Deze zijn dan alleen zichtbaar voor aangewezen leden. Misschien dat dit de voorkeur heeft voor sommige gebruikers zodat ze wat laagdrempeliger kunnen communiceren zonder zorgen dat het gelijk openbaar staat. Dit hebben we ook voor de groene kikker en hier kunnen we ook wat meer privacy gevoelige informatie delen. Misschien dat dit voor sommige de voorkeur heeft.

Maar ook als je suggesties, opmerkingen of hulp nodig hebt, twijfel niet om het hier te plaatsen of om te mailen naar info@tinyhouselisse.nl

Mocht je bijvoorbeeld een beter platform weten dan een forum, dan horen we dat graag!

Suggesties of opmerkingen? Voel je vrij mij te mailen op koen@tinyhouselisse.nl


BeantwoordenCiteren
Niekie
(@niekie)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 3
 

Hallo Mike en Koen,

Ik heb het idee van een Tiny House even laten bezinken maar ik ben nog steeds ontzettend enthousiast. Heel fijn om zo ook terug te kunnen lezen hoe de laatste bijeenkomst ging en waar we tegen aanliepen. En hoe jij dat oploste door de inventarisatie te maken 👍

Ik heb alleen geen kapitaal dus ik moet of een paar jaar geduld hebben of creatief ermee worden 😉

Ik vind het boeiend om de ontwikkelingen te volgen en denk graag mee. Prive ben ik ook een groepje gestart met belangstellenden, die wonen niet in Lisse maar er zal genoeg overlap zijn dus wanneer daar wat uitkomt post ik het op dit forum.

Ciao,
Niekie

Een Tiny House is voor mij een stip aan de horizon. Nu nog niet binnen bereik maar dat mag de (voor-)pret niet drukken. Ik wil alvast in de wereld van Tiny Houses duiken om me te laten inspireren en kennis op te doen. Duik je met me mee?


Koen liked
BeantwoordenCiteren
Deel:

Bezoek ook Tiny House Life