Op zoek naar een ti...
 
Meldingen
Alles wissen

Op zoek naar een tiny plek om duurzaam te wonen in de omgeving van Lisse en Leiden


Carola
(@carola)
New Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hi, ik ben Carola, 45 jaar en ik woon momenteel in een schattig (tiny)huis in het oude Centrum van Leiden. Echt een prachtplek. Op dit moment ben ik mij aan het oriënteren een duurzame woning te laten bouwen. Via Tiny house store.nl kwam ik op het containerwoning concept. Geweldig! EN duurzaam! Omdat ik dol ben op Leiden zoek in in de omgeving van mijn geliefde stadje een stukje grond om een dergelijke woning op te bouwen. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen en hou van een actieve leefstijl. In de stad begon ik in te dutten. Dus het roer moest echt om! Ik hoop via dit forum meer zicht te krijgen op de mogelijkheden rondom deze Tiny house locatie. Lisse zou voor mij een geweldige woonlocatie zijn! Hopelijk doet de kans zich voor dat ik kan opteren voor een plek! Vrolijke groeten, Carola


Citeren
BoHoogendoorn
(@bohoogendoorn)
Active Member Groene Kikkers
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 14
 

Ha Carola, 

Wat leuk om je stukje te lezen!

Op het moment is door de gemeente kenbaar gemaakt dat ze een locatie op het oog hebben voor Tiny Houses. 

Op deze website kan je dat bericht vinden onder het kopje "Actuele ontwikkelingen" rechts bovenin op de homepage. 

Ze hebben hier onlangs een webinar met de omwonenden over gehouden om de reacties te peilen. En in december verwacht de gemeente een beslissing te kunnen nemen of de Tiny houses daar ook daadwerkelijk gaan komen. 

Geïnteresseerden woonachtig in Lisse komen in aanmerking voor deze plek en daarvoor kan je het best even een mail sturen naar Melissa Westerbos of Jaqueline van Gils (staan ook in de oproep van de locatie). 

Houdt er rekening mee dat wanneer de plek wordt toegewezen aan de Tiny Houses er nog flink wat overleg en werk in gaat zitten om met alle partijen (gemeente, omwonenden, geïnteresseerden, technische mogelijkheden) een haalbare invulling van de grond te bedenken. Dit staat ongeveer gepland voor het voorjaar 2021. Daarna volgt nog het vergunningsproces, waarbij alle huizen moeten worden getoetst aan alle wet- en regelgeving en dergelijke. Als je realistisch bent dan staan op zijn vroegst de eerste huisjes er in 2022/2023. 

Groet! 

Bo


BeantwoordenCiteren
Carola
(@carola)
New Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

@bohoogendoorn

Hi Bo, dankjewel voor je reactie. Ik heb alle tijd en geduld, dus dat mag de pret niet drukken. Kan ik ook reageren ondanks dat ik in Leiden woon? Je schrijft namelijk: "Geïnteresseerden woonachtig in Lisse komen in aanmerking voor deze plek ... "

Verneem graag weer van je! 

Vrolijke groet, Carola


BeantwoordenCiteren
BoHoogendoorn
(@bohoogendoorn)
Active Member Groene Kikkers
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 14
 

Ha Carola, 

 

Ik verwacht het eerlijk gezegd wel. Het project staat nog zo in de kinderschoenen in Lisse dat ze nog niet op het punt zijn gekomen over uitspraken rondom selectie van potentiële bewoners. Ooit hebben ze gezegd dat het spoor van gemeentegrond alleen voor Lissers is, maar de tijd moet wijzen of dat daadwerkelijk zo uitpakt. Ik ben bijvoorbeeld zelf ook al een half jaar geen Lisser meer, maar was dat wél toen ze met het initiatief begonnen. Uiteindelijk komen in een dergelijk langdurig en intensief project de mensen met de langste adem en doorzettingsvermogen er te staan, die allen op een eigen manier voldoende aan Lisse bij gaan dragen 🙂 

Reden genoeg om je aan te melden! 

Groet en succes. 

 

Bo 


BeantwoordenCiteren
Deel:

Bezoek ook Tiny House Life